dijous, 1 de setembre del 2011

Boicot a Opencor


El pasado 24 de agosto la empresa TIENDAS DE CONVENIENCIA, S.A. (OPENCOR) procedió a despedir al Delegado de la Sección Sindical constituida en noviembre de 2010. Los motivos, muy claros: REPRESIÓN SINDICAL. Lógicamente, en la carta que se entregó al compañero no lo expresaba en éstos términos, sino que se le despedía por motivos disciplinarios (disminución continuada y voluntaria de su ritmo de trabajo), aunque se reconocía en la misma carta la improcedencia de dicho despido. Es decir, la propia empresa admitía que la causa alegada era mentira, y sólo una excusa para sacarse de encima un trabajador “molesto”.

Se contó con la presencia de un miembro del comité de empresa, miembro a su vez del sindicato patronal FASGA, quién no sólo eludió cualquier responsabilidad en el despido, sino que afirmó al delegado que tenía “suerte” por concederle la empresa “45 días [de salario por año de servicio], cuando en estos momentos gracias a CCOO y UGT estamos en 33 días”.

Esta situación abre, lógicamente, un conflicto con la CNT, que no terminará sino con la readmisión del Delegado y el fin de la represión sindical. Pero no se va a quedar en el juzgado, claro está, porque para esto ya están los sindicatos mayoritarios. Teniendo en cuenta la actividad de Opencor, una acción de boicot y una campaña de información a sus clientes y consumidores puede causarles un grave perjuicio. Es difícil que se pueda promover actualmente un boicot a una gran empresa que tenga impacto en sus cuentas, pero es posible en el marco de una tenaz y continua lucha. Y si no estuviésemos dispuestos para este tipo de luchas, creemos poder afirmar que no estaríamos en la Confederación Nacional del Trabajo.

Por supuesto que el despido del delegado no va a suponer, ni mucho menos, el fin o la suspensión de la actividad sindical de la sección, sino todo lo contrario. Además, olvidan que tienen delante a un sindicato que tiene en la solidaridad, el apoyo mutuo y la acción directa las más potentes y eficaces herramientas de lucha.


Mobilitzacions front els acomiadaments a Yamaha i Opencor

Els delegats de la CNT a Yamaha i a Opencor han sigut acomiadats recentment. En tot dos casos l’empresa ha optat per una via de confrontació directa contra la CNT i, a més a més, en tots dos casos, sindicats grocs parasitaris han sigut part activa d’aquests fets. En el cas del company delegat d’Opencor el neosindicat vertival FASGA i, en el cas concret del company de Yamaha, per part de CC.OO.

És un fet que davant aquesta situació de crisi econòmica, de deslocalitzacions, condicions laborals vergonyants i misèria en general el Sistema Capitalista jugui les seves cartes per tal d’evitar la conflictivitat social. Per a la patronal i els governs de torn el paper reaccionari de sindicats d’aquesta mena són complements perfectes per tal d’assegurar una aparent pau social.

Yamaha, Opencor i les seves estructures miserables i satèl·lits (FASGA, CC.OO) amb l’acomiadament d’aquests companys anarcosindicalistes han iniciat un conflicte amb la CNT-AIT. Ells han iniciat una espiral que només finalitzarà amb la readmissió de tots dos companys i, per descomptat, l’activitat d’ambdues seccions sindicals continuarà, malgrat l’acomiadament dels delegats sindicals.

Fem una crida a la solidaritat revolucionària a tota aquella persona, grup, col·lectiu i/o organització indignada amb aquest sistema neoliberal i els seus còmplices en forma de sindicats venuts a la patronal i als governs, emprant les eines que consideri oportunes sota els paràmetres de la ètica llibertària. Fem una crida des de la CNT-AIT de Sabadell a no permetre més agressions contra persones nobles que lluiten per millorar el present i el futur.

Hem rebut el nostre primer cop, però cadascú d’ells serà retornat amb la mateixa intensitat. L’explotació té noms, cognoms i propietats.

Calendari de les primeres mobilitzacions per la readmissió dels companys acomiadats:

Dilluns 5 de setembre a les 18:00h

Concentració davant l’Opencor de Sabadell (Rda. Zamenhof, 30)

Divendres 9 de setembre a les 18:00h

Concentració davant les seus de CC.OO i UGT a Sabadell per les seves accions antiobreres (Rambla 73).

Dissabte 10 de setembre a les 18:00h

Concentració davant l’Opencor de Sant Cugat del Vallès (Passeig Lluís Domènech I Montaner, 2)