divendres, 2 de maig del 2008

9ENES JORNADES LLIBERTÀRIES A FIGUERES



Avui en dia és molt normal sentir parlar en els nostres centres educatius de Trastorns per dèficit d’atenció, de Hiperactivitat o de tots dos alhora. Enviar les nostres criatures a un psicòleg o a un psiquiatra ha esdevingut una reacció parental normal, a l’igual que la medicació d’aquests trastorns. Per donar un punt de vista crític i diferent del tractament d’aquests trastorns, Josep Alfons Arnau, educador social, ens parlarà des de la seva experiència professional i com autor de les col·laboracions “Menores de edad y salud menta1l” i “Aprehender nuestra historia: las aportaciones de la Antipsiquitría vistas desde la Contrapsicología2”. Amb el títol de Infància, joventut i salut mental el dia 9 de maig Josep Alfons Arnau ens oferirà un recorregut per les principals qüestions implicades en la relació entre menors d’edat i salut mental.
En segon lloc volem donar la veu als veritables “protagonistes” de les “malalties mentals”, perquè des de fa cinc anys Radio Nikosia “es la primera radio en España que transmite desde la llamada "locura".”, y que “(...) acoge a un grupo de personas que sobrelleva el diagnóstico de distintas problemáticas mentales, y busca comunicar y comunicarse a través de las ondas radiales como una estrategia en pos de de-construir las bases del propio sufrimiento.3 ” El dia 16 de maig sota el títol de “El revés del tapiz de la locura” membres de Radio Nikosia ens parlaran de la seva visió i vivència de l’anomenada bogeria.
1 J.L. Romero i R. Álvaro (coord.) : Antipsychologicum. Barcelona: Virus editorial (2006)
2 J.L. Romero i R. Álvaro (coord.): Psicópolis: Paradigmas actuales y alternativos en la psicología contemporanea. Barcelona: editorial Kairos (2005)
3 Comunicat de premsa de Radio Nikosia del 15 de gener de 2007.
Desitgem que aquestes xerrades siguin del vostre interès i que pugueu assistir els dies que us proposem. Les dues xerrades tindran lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Fages de Climent de Figueres situada a la plaça del Sol número 11.
Recorda:
Divendres 9 de maig a les 19:30 h. “Infància, joventut i salut mental”, a càrrec de Josep Alfons Arnau
i divendres 16 de maig a les 19:00 h. “El revés del tapiz de la locura”, a càrrec de membres de Radio Nikosia