dimarts, 12 d’agost de 2008

ESTIC SOTMESA A L´IMPERI DE LA LLEI


Tal com estava previst, aquest matí un grup d'unes quinze persones, entre les quals la mare de l'Amadeu, Pepita Ramon, ens hem reunit davant de la Sala de Vistes del carrer Dr. Junyent, de Vic. Teníem una entrevista concertada amb jutgessa Erika López Gracia, del Penal 2 de Manresa, que és qui, el 18 de juliol passat, va denegar a Amadeu Casellas (que fa cinquanta-dos dies que està en vaga de fam) la seva petició de limitar la seva condemna a un màxim de 20 anys. Com que fa gairebé trenta anys que està pres, això podria suposar la seva excarceració immediata o, com a minim, se li hauria d'atorgar el tercer grau.

En aquests moments estem preparant un comunicat conjunt amb els companys i companyes de la CNT-AIT de Manresa i Barcelona, també presents durant l'entrevista (només han deixat entrar cinc persones). La frase més repetida per la jutgessa, però, ha estat la que encapçala aquest post: "Estic sotmesa a l'imperi de la llei", la qual cosa no ens permet ser gaire optimistes.

La carta que li hem fet arribar és questa:

Senyora jutgessa Erika López Gracia

Jutjat penal núm. 2 de Manresa

Senyora,

Com a ciutadans i ciutadanes d’Osona, estem molt alarmats pel fet que el pres osonenc Amadeu Casellas, actualment a l’hospital de Terrassa, ja fa cinquanta-dos dies que està en vaga de fam. En aquests moments ja ha perdut més de vint-i-tres quilos, i la seva situació és molt delicada, fins al punt que, si no es resol de manera immediata aquesta situació, les conseqüències podrien ser irreversibles i, fins i tot, mortals.

La seva reclamació (que es posi un límit a la seva condemna o que se li concedeixi la llibertat condicional) ens sembla del tot justa i raonable, si tenim en compte que ja fa vint-i-dos anys que està empresonat, és a dir, tota una vida. Creiem que Amadeu Casellas ha pagat amb escreix el seu deute amb la justícia i que no se’l pot condemnar, de fet, a una cadena perpètua.

Més enllà de les consideracions polítiques, creiem que aquesta situació és insostenible. Casellas té dret a la reinserció en la societat que l’ha vist néixer, i com a ciutadans d’aquesta comarca no volem que mori a la presó, sinó que visqui en pau entre nosaltres.

Per tant, li

DEMANEM:

1.Que s’atenguin les reivindicacions del senyor Amadeu Casellas Ramon de manera immediata.

2.- Que es garanteixi el dret del Sr. Casellas a gaudir d'una possibilitat efectiva de reinserció social, que se li proporcioni un tracte equitatiu i proporcionat, i s'eviti que el compliment encadenat de penes continuï resultant inhumà, contrari a la dignitat de la persona i, per tant, inconstitucional.

3. Que, en conseqüència, admeti el recurs presentat per la defensa del Sr. Amadeu Casellas en contra de la resolució negativa del dia 18 de juliol i reformi la seva resolució en el sentit de limitar el compliment de la condemna a vint anys.

Vic, 12 d’agost de 2008.

Grup de Solidaritat amb Amadeu Casellas de la comarca d’Osona