diumenge, 2 d’agost del 2009

La solidaritat, principi fonamental de l'anarcosindicalisme

Aquesta darrera setmana hem conegut la filtració de la sentència de l'Audiencia Nacional (antic TOP) contra Núria Pórtulas a través de mitjans de premsa.
Entenem clarament que, malgrat que el jutge polític encara no s'atreveix a sentenciar directament contra el terme "anarquisme", sí que dicta contra la solidaritat envers les persones recluses en una presó, i contra recollir dades de les administracions implicades en l'empresonament.
Nosaltres recollim dades de cada corporació implicada en un conflicte laboral, així com pugui ser un conflicte polític i penal, dades que ajuden a manifestar-nos amb fonament i a guanyar cada conflicte.
Així mateix tenim engegades campanyes de solidaritat per l'alliberament de presos anarquistes com Amadeu Casellas, en la qual utilitzem la nostra habitual arma, l'arma més eficaç que utilitza el moviment llibertari: la solidaritat.
L'arma més eficaç que creu tenir l'Estat és la l'empresonament i demés formes de repressió violenta, com la mescla de coses que s'ha produït en la condemna de l'Alfonso, que ens va defensar col·lectivament de l'ús de punxons contra manifestants per part de la policia nacional catalana.
Si lluitem contra les formes de violència i reclusió de l'Estat estem atacant el principal pilar sobre el què es manté el seu ordre, i si per això utilitzem la solidaritat ho estem fent amb l'arma més perillosa. D'aquí rau que dictin contra la solidaritat i la gent llibertària.
Ja ho han dit molts erudits que, si Déu no existís l'haurien d'inventar, doncs cal afegir que quan el terrorisme no hi és també se l'han d'inventar, per a justificar la repressió de l'Estat contra la consciència d'un poble.
Nosaltres seguirem reafirmant-nos en el dret d'exercir la solidaritat, també amb les persones recluses, així com investigar les corporacions implicades en cada conflicte amb la CNT-AIT.

Comunicat de premsa des de La Bisbal d'Empordà, a 2 d'agost del 2009