dilluns, 26 de juliol del 2010

CNT-AIT ocupa el Departament de Salut contra els acomiadaments

La tarda de divendres 23 de juliol més de 50 persones, incloent teleoperadors del 061, guaites forestals, altres sindicalistes i col·lectius solidaris es van concentrar davant i van ocupar la seu central del Departament de Salut de la Generalitat a Barcelona, convocades per CNT-AIT i per reclamar la readmissió de sindicalistes i més treballadors acomiadats al 061.

El col·lectiu En Lluita, la secció sindical de CGT a Atento, la secció sindical de CNT-AIT de guaites de bombers i altres sindicalistes de CNT també van participar a la concentració del 061 des de les 7 de la tarda i posterior ocupació pacífica del pavelló "Ave Maria" de la Travessera de les Corts de Barcelona,
seu del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L'acció, que va durar una hora i mitja, es va portar a terme davant la negativa dels òrgans intermitjos (com el Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM) a reunir-se amb CNT-AIT i
els treballadors. Mentre els ocupants esperaven dins les dependències del departament,
un grup feia una sorollosa concentració davant les portes, llegien el manifest i representaven una petita sàtira sobre les relacions econòmiques i laborals des de la Conselleria de Salut i fins al teleoperador d'atenció a l'usuari. Durant aquest temps, una delegació de CNT-AIT va aconseguir reunir-se amb representants del departament i fixar per escrit una reunió amb el SEM pel dimarts 27 de juliol.
Acte seguit, els ocupants van sortir a la concentració, també es va atendre a la premsa i
es va dissoldre pacíficament l'acte.

Barcelona, a 26 de juliol del 2010


La concentració al 112 de Reus amb bombers

La secció sindical de Guaites Forestals el dijous 22 de juliol es va sumar a la concentració
convocada per l'Assemblea Permanent de Bombers, tant per les pròpies reivindicacions
com en solidaritat de les reivindicacions dels demés bombers i de la secció sindical del
servei 061 també present a l'acte d'inauguració institucional del nou edifici d'emergències
112.
El president de la Generalitat José Montilla, i els consellers d'Interior i Salut Joan Saura i
Marina Geli respectivament, es van citar el matí de dijous per a veure la instal·lació
d'aigua i inaugurar un altre edifici d'atenció telefònica d'emergències, el 112, amb un preu
d'uns 40 milions d'euros.

Amb això, col·lectius de treballadors dels diversos
serveis d'emergències van acudir per a reivindicar la
incoherència entre les inversions supertecnològiques i la retallada de despeses en material de treball i personal. Un total d'entre 100 i 150 persones amb banderes, cartells, pancartes i cornetes van proporcionar el crit de fons durant tot l'acte.

Des de CNT-AIT també es van cridar consignes
contra la política d'acomiadaments i retallades de l'ecosocialista Joan Boada sobre l'àra de bombers de la Generalitat, i contra la mateixa política de Susana Budiño al servei 061 d'Atento Teleservicios España.

En resposta a l'absurd argument del govern de situar aquests equipaments a Reus per agilitzar la resposta en emergències de les petroquímiques i les nuclears, nosaltres afegim que el problema del petroli i del perill nuclear no es resol acostant-los els telèfons sinó desmantellant les centrals nuclears i deixant de dependre del petroli.

Comunicat de premsa des de Tarragona, a 23 de juliol del 2010