divendres, 30 de març de 2012

Concentració a Manresa. Solidaritat Antifeixista.

Arran de l’agressió feixista que es va produir el divendres 23 de març a l’exterior de la sala Stroika de Manresa s’ha constituït una Plataforma anomenada Manresa Antifeixista amb la intenció de denunciar els fets ocorreguts i contextualitzar-los en l’auge de l’extrema dreta. Segons …testimonis presencials, divendres 23 de març pels voltants de les 9 de la nit, dues hores abans de l’inici d’un concert d’una gira antifeixista, un grup reduït de joves estaven esperant fora la sala, quan van aparèixer una quinzena d’encaputxats armats amb pals de ferro, punys americans i bengales.

De forma ràpida, organitzada i premeditada van agredir al grup de joves. Amb els pals de ferro i els punys americans van propinar cops al cap de tres joves, un dels quals va quedar en coma per traumatisme craneoencefàl·lic, i van tirar una bengala dins d’un cotxe tot bloquejant-ne les portes des de fora per impedir que en sortissin els ocupants. L’agressió no va durar més de 3 minuts, i els encaputxats van fugir ràpidament del lloc.

Des de Manresa Antifeixista entenem que aquesta és una agressió de caire feixista. Aquest grup es va presentar de forma organitzada en el concert d’una gira antifeixista, amb una clara intenció de fer mal als assistents que hi pogués haver a aquella hora a fora la sala, sabent que serien pocs i desprevinguts. La gravetat de l’agressió es pot considerar pràcticament intent d’assassinat, donat que el tipus d’agressió i la gravetat de les ferides podrien haver sigut mortals. Destaquem que no es va tractar d’una baralla, sinó d’un atac desproporcionat per part d’un grup organitzat, encaputxat i fortament armat. Donem el suport als agredits, i a tots els seus familiars i amics, desitjant que es millorin el més aviat possible.

La Plataforma Manresa Antifeixista s’ha creat per donar una resposta i seguiment al feixisme arran dels fets ocorreguts, entenent que no es tracta d’un cas puntual i aïllat, sinó que forma part d’unes pràctiques comunes entre grups d’ideologia neonazi. Aquests grups s’alimenten de l’auge de la incidència de grups d’extrema dreta presents en la nostra societat i en les seves institucions. No és casual que partits polítics com Plataforma per Catalunya tinguin membres acusats d’agressions similars.