diumenge, 14 de juny del 2009

Acomiadaments massius als bombers de la Generalitat

Acompanyant la desaparició de 13 punts de guaita, que afecta a 2 Guaites Forestals per cada punt, a finals de maig hem anat constatant l'incompliment per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) de l'obligació d'avisar per la reincorporació de gran part dels Guaites Forestals per la campanya d'estiu.
Amb la falta absoluta d'informació de bombers cap als propis treballadors i treballadores, amb les dades que tenim a la mà ens veiem obligats a ser pessimistes: podem estar parlant de més de 50 acomiadaments només al col·lectiu de Guaites (incloent el delegat sindical), i de centenars d'auxiliars de bomber forestal. Es tracta del personal de reforç de cada any a la campanya d'estiu per a detectar i extingir els incendis.
Els i les guaites forestals som professionals situades en punts estratègics del territori, preparades per a detectar des del primer instant qualsevol columna de fum, i localitzar-la amb precisió per tal de què puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d'emergència.
Aquesta és la manera com es prevé el creixement de qualsevol foc forestal.
Com a col·lectiu de guaites primer, i com a secció sindical en l'actualitat, els i les guaites porten prop d'una dècada reclamant millores en el treball com: disposar d'una caseta, cobrar el transport per la muntanya, o treballar de forma estable els 6 mesos de risc forestal. Front a l'organització obrera dels més humils de la Generalitat de Catalunya, la DGPEIS respon amb l'assetjament laboral, el menyspreu col·lectiu i individual, la desinformació, el boicot de qualsevol assemblea, les amenaces de més tancaments i ara
d'acomiadaments en massa.
Els i les membres d'aquesta secció sindical han emprès l'acció jurídica contra la transgressió de les seves pròpies lleis, així com una campanya de protesta amb cartells i enganxines per viles i ciutats.

Comunicat de premsa des de Cerdanyola del Vallès, a 13 de juny del 2009.