dissabte, 4 de juliol del 2009

Sant Just Desvern: Jardineros despedidos inician una acampada de protesta indefinida

CNT denúncia que la trabajadora fue despedida por decir la verdad

Los trabajadores anuncian una concentración de apoyo este sábado a las 12h

La representante de CNT la jardinería municipal, despedida hace más de 6 meses, inició ayer una acampada de protesta ante el Ayuntamiento de Sant Just Desvern, a la que se le ha sumado otro ex-trabajador de la empresa en solidaridad con ella.

Ayer se reanudó el conflicto laboral que mantiene en vilo el servicio municipal de jardinería en Sant Just Desvern. Tras varias semanas de “tregua”, según informan fuentes de CNT, la empresa se ha cerrado a qualquier tipo de solución al despido de la trabajadora Claudia M. Llano, quien en calidad de portavoz de CNT en la empresa denunció ante el Ayuntamiento las irregularidades que ACSA (la empresa concesionaria del servicio) venía manteniendo en el servicio.

Según la propia Claudia, “me despidieron por decir la verdad (...), todo lo que denunciamos se ha venido demostrando hasta el punto que el propio Ayuntamiento han sancionado de forma grave a la empresa por incumplimiento del Pliego de Condiciones”. Ante esta situación, la Sección Sindical de CNT reclama la readmisión de la compañera por “Justícia, Dignidad y Vergüenza”.

En este sentido, CNT inició ayer nuevos paros en una huelga que podría durar todo el verano de no haber un cambio de actitud por parte de la empresa ACSA Obras y Servicios, S.A. con un seguimiento del 50%. Paralelamente, la propia trabajadora Claudia M. Llano ha iniciado una acampada de protesta en la Plaza del Ayuntamiento, a la que se le ha sumado en solidaridad otro ex-empleado del servicio. Ambos trabajadores anuncian su intención de acampar de forma indefinida, hasta la solución del conflicto.

Este sábado 4 de julio a las 12h los trabajadores han convocado una concentración en la Plaza del Ayuntamiento, en apoyo a los compañeros que estan acampando por una solución justa al conflicto y en solidaridad con la huelga de jardineros de Sant Just Desvern.

Finalmente, CNT lamenta que los trabajadores siempre tengan que recurrir a medidas tan desesperadas como dormir a ras de suelo en plena calle. Y añade que “la pelota está en el tejado de la empresa” al estar esperando aún una respuesta por parte de ACSA a la oferta que CNT hizo en las últimas negociaciones. Así mismo, lamenta que a pesar que la administración le ha dado la razón a los trabajadores en las denúncias de irregularidades que éstos habían hecho, el Ayuntamiento se ha desentendido de la situación de indefensión en que ha quedado la representante de CNT, Claudia M. Llano, quien simplemente por decir la verdad acabó en la cola del paro.

Agència Confederal de Barcelona, C.N.T. – A.I.T.


Prou Sal atura la cinta transportadora de residus salins

Ahir dissabte 4 de Juliol, una quarantena de persones aturaren la cinta transportadora que porta sal al runam salí de la mina de potassa a Sallent. fou una acció simbòlica per protestar contra la muntanya-abocador de sal, que no para de créixer i que està salinitzant l'aigua de la comarca i del riu Llobregat.
DSC_3606.jpg
Una quarantena de persones vàrem parar ahir la cinta transportadora que fa créixer el runam salí a Sallent (el Bages) a un ritme de 6.000 tonelades diàries.

L'acció s'ha dut a terme estirant d'una corda de seguretat que va pel costat de la cinta i la para automàticament. Havent de venir a activar-la al mateix lloc dels fets. La parada, de caire simbòlic, s'ha fet per reivindicar i desencallar un tema que fa molts anys que perjudica el medi i les aigües del Bages i del Llobregat.

Els mossos d'esquadre van identificar a una vintena de persones i van informar que l'empresa els havia dit que no posarien denúncia ja que no s'havia fet malbé res. Avui, però, el diari comarcal Regió 7 portava com a titular de portada que Iberpotash (l'empresa minera) havia denunciat a Prou Sal per l'acció. Fins el moment, però no se sap del cert.

A continuació teniu el manifest de l'acció:


Si la muntanya creix sense parar... parem la cinta que la fa créixer!

La paciència té un límit. I la situació dels residus de la mineria al Bages està, fa temps, fora de tot control. Ens trobem davant d’una realitat tan esperpèntica i vergonyosa que no podem seguir mirant cap a un altre cantó com si res passés.

Mentre creix la impunitat davant d’una destrucció ecològica que no sembla tenir fre, no volem deixar créixer la indiferència entre els afectats.

La situació:

- Els runams salins segueixen augmentant, igual que abans, cada dia.

- No hi ha cap mesura que hagi reduït de manera real la salinització de les aigües i dels rius Llobregat i Cardener.

- Iberpotash ha tingut uns beneficis de 118 Milions d’Euros el 2008. Li costaria uns 20 M d’€ introduir dins els pous els residus que produeix en un any i així no abocar-los a fora.

- Les administracions no han encarat el problema d’arrel i, tot i les grans promeses, han amagat el tema, que els és incòmode, encara mostrant complicitat amb l’empresa i legalitzant una activitat més que irregular.

- La dessaladora d’Abrera ja funciona, millorant la qualitat de l’aigua de boca pels habitants de Barcelona. Però el riu segueix igual i la causa del problema, intacta. L’administració mira de corregir els efectes, però no ataca les causes d’arrel.- L’empresa es neteja la cara amb certificats mediambientals i amb la càtedra de mineria sostenible que ha creat a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ara bé, al mateix temps, segueixen abocant sal, la muntanya creix i el problema augmenta.

- El col·lector de salmorres està vessant per tots costats arribant a autèntics rècords, com els 4 vessaments al paratge natural de la Corbatera, a Sallent, que n’ha matat bona part. En total són més de 300 vessaments en 20 anys.

- Prou Sal! ha seguit una via possibilista, respectuosa i de diàleg molt necessària amb totes les parts implicades que, a dia d’avui, degut a l’ immobilisme polític i empresarial, ens deixa en un carreró sense sortida.

L'acció:

- Ens hem vist veiem moralment obligades a realitzar una parada simbòlica de la cinta transportadora de sal. Amb l’aturada que hem fet avui, volem denunciar aquesta situació insostenible aturant el mecanisme que fa créixer el runam davant de tots.

- L’objectiu no és perjudicar ningú sinó, al contrari, fer un acte per reivindicar el no deteriorament d’un recurs tan necessari com és l’aigua, que és de tots, i que està sent salinitzat i destruït pel benefici privat d’uns quants.
Mira també:
http://www.prousal.org