dimarts, 13 de maig del 2008

JORNADES D´ART I REVOLUCIÓ A L´ATENEU LLIBERTARI ESTEL NEGRE



Jornades d'art i revolució
Divendres 16 de maig, a les 20 hores Ateneu Llibertari Estel Negre.Xerrada:Folk i compromís, de Joe Hill a Johnny Casha càrrec de Carlus Jové.
Carlus Jové, autor del llibre Joe Hill. Sindicalisme con banda sonora (Viejo Topo, 2006), ens explicarà les relacions entre música i revolució, a través de la vida de Joe Hill, revolucionari i músic nord-americà, un sindicalista que feia cançons. A més veurem i escoltarem la música de Joe Hill interpretada per altres autors, mostrant-nos les seves lletres punyents, divertides i revolucionàries, alhora que l'evolució del concepte música-revolta en altres autors.
Dissabte 17 de maig.Ateneu Llibertari Estel Negre Projeccions;
17 hores: Curtmetratge Crítica de la separació (1961), de Guy Debord (versió original francesa amb subtítols en català)
Critica de la Separació és un curtmetratge de Guy Debord (1931-1994), cineasta i revolucionari francès, estrateg de la subversió, membre fundador de la Internacional Situacionista i escriptor del llibre La Societat de l'Espectacle. L'estil i la radicalitat d'aquest autor han fet que sigui per a molts una de les estrelles més lluminoses del segle XX, de fet, alguns comentaristes no han dubtat en qualificar el seu principal llibre com «el nou Capital», cosa que a mesura que passa el temps es va corroborant, en veure com totes les seves tesis són verificades en els esdeveniments i transformacions socials . L'interès que està despertant avui en dia aquest autor lúcid i irreverent és creixent, i així, a part de nombroses edicions en tots els idiomes de les seves obres escrites, recentment s'ha realitzat un cicle de projeccions de les seves pel·lícules per tot França. Crítica de la Separació és una bella reflexió sobre la nostra època i sobre la misèria i el simulacre que inunda bona part de les relacions socials en l'actualitat, i no obstant, en aquest mateixa dura crítica es poden veure les possibilitats de vida plena, plaent i poètica que existeixen sota el nus de la soga que ens estreny.
18 hores: Projeccions dels muntatges audiovisuals No-Vida i Reformar la estructura, presentats pel seu autor, Blai Dalmau.
19.30 hores: Projecció del documental TMB: la lluita pels dos dies, presentat pel seu autor, Carlus Jové.
Aquest curt documental narra la vaga de fam que quatre conductors d'autobusos de TMB van mantenir el Nadal del 2007 en suport a la reivindicació de dos dies de descans setmanal per a tot el planter. Aquest documental és un work-in-progress que s'anirà completant a mida que la lluita dels conductors avanci.
...
Aquestes «Jornades d'art i revolució» estan organitzades per l'Ateneu Llibertari Estel Negre i per la revista Détourné.
http://estelnegre.balearweb.net/
Us hi esperem!