dilluns, 14 de juliol del 2008

5 DE JULIOL DIA INTERNACIONAL CONTRA STARBUCKS A BARCELONA


El darrer dissabte, 5 de juliol, companys i companyes de la CNT de Barcelona, Cornellà i Premià van realitzar concentracions a 4 cafeteries d’Starbucks, donant així resposta a la convocatòria internacional organitzada per la CNT i l’AIT, i els IWW.

Davant els acomiadaments per repressió sindical duts a terme per la multinacional americana Starbucks, la Monica de Sevilla i en Cole de Grand Rapids, Michigan (EEUU), els seus respectius sindicats CNT i IWW van veure la necessitat de coordinar aquesta lluita contra el gegant de les cafeteries. Fruït d’això ha estat la convocatòria que el darrer dissabte va aconseguir realitzar concentracions en més de 300 cafeteries de la cadena, en més de 80 ciutats i 20 paísos diferents.

Des de la CNT de Barcelona vam organitzar concentracions a 4 cafeteries Starbucks al centre de la ciutat. Durant les concentracions es van repartir milers de pamflets a veïns, consumidors i treballadors; on la rebuda solia ser amb interés i comprensió. Moltes varen ser les persones que abandonàren l’establiment o directament van evitar entrar-hi.
També els treballadors van prestar l’atenció més especial, en veure que el que també passa a les cafeteries que la cadena té a Barcelona succeeix a Sevilla, Michigan i en general en tota la multinacional.

Des de CNT anunciem properament una campanya d’informació més propera i local als treballadors de la companyia.
L’internacionalisme obrer, davant del capitalisme globalitzat, ha de saber actuar de la manera més fortament unida a nivell global i també de manera eficaç a nivell local. Veiem amb ilusió com la AIT s’ha volcat en aquest conflicte, i també ens causa la més gran de les simpaties veure com els treballadors d’Starbucks a EEUU des de la seva organització IWW s’han unit solidàriament a aquesta lluita iniciada a Sevilla. És per això que, des de la CNT de Barcelona seguirem treballant per a que aquesta solidaritat internacional sigui més forta i més cohesionada aquí, des d’aquesta part del Mediterrani fins el món sencer.

Visca l’internacionalisme obrer!
Starbucks reprimeix a sindicalistes. Aquí, a Sevilla i a Michigan!

CNT-AIT Barcelona