divendres, 23 de gener del 2009

CONCENTRACIÓ I DARRERES NOTÍCIES DEL CONFLICTE AMB REPASA (PORT DE TARRAGONA)


Fa uns dies arribava la ja quarta sentència, i segona del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que declara acomiadament nul i condemna a l’empresa de remolcadors del Port de Tarragona REPASA a readmetre al delegat sindical de la CNT. És el segon acomiadament del mateix treballador que perd l’empresa.

No obstant, REPASA a pesar de les 4 sentències de readmissió, no vol aprendre la lliçó i contínua la seva política de repressió sindical, i als pocs dies de rebre aquesta darrera sentència, convoca al treballador a les oficines de l’empresa. Quan esperàvem que li donarien la data de reincorporació al treball, li fan entrega d’una nova carta d’acomiadament, el tercer ja.

Per descomptat, que ni la Secció Sindical a REPASA, ni la CNT de Tarragona acceptem aquest nou acomiadament del mateix delegat sindical, aquesta burla no sols ja al treballador i a la CNT , si no també als Tribunals, als que REPASA demostra com acata i respecta les successives sentències que declaren els seus acomiadaments nuls i la condemnen a la readmissió.

La CNT de Tarragona entén també que aquesta es la resposta de REPASA a la denúncia que la Secció Sindical de la CNT a la empresa ha interposat contra el conveni col·lectiu dels remolcadors del Port de Tarragona. Aquest conveni obliga als treballadors a realitzar una jornada anual de 4380 hores, quan la jornada màxima legal és de 1826 hores. Succeeix així per què la empresa no comptabilitza les hores de manteniment del vaixell i les hores de guàrdia, en les què el personal ha de restar al remolcador la major part del temps o disponible per estar en ell amb pocs minuts l’altra part del temps.

Per aquesta denúncia contra el conveni col·lectiu, el 29 de gener es celebrarà judici, i REPASA sembla estar nerviosa i actua, no respectant l’acció sindical i els drets dels treballadors, si no acomiadant contínuament el delegat de la Secció Sindical de la CNT.

Per tot això, la Secció Sindical de la CNT a REPASA tornarà a denunciar l’acomiadament, intentant demandar a la vegada a l’empresa per què pagui tots els costos derivats de la seva obstinació en no voler acceptar la llibertat sindical.

A més a més, el proper dilluns, 26 de gener, a les 19H i a l’entrada al recinte portuari pel barri del Serrallo (vora la confraria de pescadors), s’organitzarà una concentració per denunciar públicament tant el conveni col·lectiu il·legal de REPASA, com la darrera sentència de readmissió i posterior nou acomiadament del delegat de la Secció Sindical de la CNT a l’empresa.


CNT de Tarragona