dimarts, 3 de febrer del 2009

HOMENATGE ALS MAQUIS A LA COMARCA DE LA GARROTXA


Aquesta setmana es compleixen 70 anys de l'entrada de l'exèrcit franquista a la ciutat d'Olot i des de la CNT d'Olot s'ha preparat un homenatge a la resistència, als homes i dones que en ple franquisme van continuar la lluita clandestina a les muntanyes i a les ciutats.

Per això aquest proper dissabte s'ha organitzat la conferència " Ramon Vila, Marcel·lí Massana i Quico Sabaté, la guerrilla anarquista rural i urbana".

La presentació de l'acte anirà a càrrec de Gabriel Alcalde Gurt que va ser Director del Museu Comarcal de La Garrotxa de l'any 1983 fins al 1997. Actualment és professor a la Universitat de Girona i director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

Els ponents de la conferència seran Josep Clara Resplandis que és professor d'Història Contemporània a la Universitat de Girona i autor de nombrosos treballs sobre el tema com “La primera oposició al franquisme: els grups clandestins a la demarcació de Girona 1939-1950” o “Ramon Vila, Caracremada, el darrer maqui català” entre d'altres.


L'altre ponent serà Dolors Marín Silvestre, Doctora en Història Contemporània i que ha estudiat la història dels moviments socials europeus contemporanis. “Clandestinos: el maquis contra el franquismo 1934-1975” és un dels seus treballs relacionats amb aquesta temàtica.

L'acte es durà a terme a la sala d'actes de l'IMPC (davant l'estació d'autobusos) aquest dissabte dia 7 de febrer a les 16:30 hores. Tothom hi és convidat.

CNT Olot

http://olot.cnt.es