diumenge, 20 de setembre del 2009

A bombers de la Generalitat falta molta gent.

La secció sindical de Guaites Forestals (CNT-AIT) denuncia la propaganda de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), en què amaga la retallada de llocs de treball en tot el personal d'estiu, així com una pèssima prevenció d'hivern.
També considerem un engany la instal·lació de càmeres, doncs es prescindeix de Guaites Forestals.

Video a favor de l'ocupació



Comunicat de premsa de la secció.

La secció sindical de Guaites Forestals (CNT-AIT) denuncia públicament, una vegada més, dos dels greuges laborals més extensos dins la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS; D.Interior): els centenars de treballadors i treballadores del cos de bombers acomiadats en començar la campanya forestal d'estiu del 2009, i que fins i tot en acabar l'activitat de treball es repeteix el retràs en el pagament de salaris a prop d'un miler de persones, entre auxiliars de bomber forestal i guaites forestals.
L'espectacular retallada de personal ja va ser denunciada per CNT-AIT en començar la feina d'estiu, així com l'alarmant falta de cobertura de punts de guaita fins a final de juliol.
Pel què fa als pagaments de salari, el juny treballat no es pagava fins la següent mensualitat, i ara els 15 dies treballats de setembre no es paguen fins a final de mes, i les persones afectades (quasi totes) han de buscar una nova feina sense haver cobrat l'anterior.
Mentrestant des del Departament de Medi Ambient (15-09-2009) s'atribueixen els nombrosos incendis forestals de l'estiu 2009, que han cremat unes 3.000 hectàrees de bosc i 6.000 hectàrees de camp, al temps meteorològic. La secció sindical de CNT-AIT en canvi atribueix els problemes a una clara precarietat laboral, en un context de falta de planificació política a curt, mig i llarg termini.
L'Onze de Setembre la secció de CNT-AIT va produir un vídeo televisiu per a
contrapesar la manipulació informativa del Departament d'Interior sobre les càmeres de detecció de focs forestals, sistema regalat des d'Alemanya, país on no ha prosperat.
L'anunci esta adreçat a les televisions locals i a la seva difusió per internet.
Sobre la prevenció feta abans de l'estiu, com a valoració addicional des de CNT-AIT es veu molt immadura la neteja de boscos feta a la primavera 2009, a la qual s'han posat en major risc tots els boscos on ha quedat la vegetació estassada a terra mateix, de manera que s'asseca i esdevé més inflamable encara a l'estiu.


Cerdanyola del Vallès, a 21setembre del 2009