dilluns, 23 de novembre del 2009

Actes per l'esclariment de l'assassinat de Pedro Álvarez assassinat a l'Hospitalet fa 17 anys

Arte por Pedro Alvarez

26 Noviembre

19 horas Estreno del documental "La Justicia del Poder"

20 horas Actuación de flamenko por la justicia en homenaje a Pedro Alvarez

20:30 horas Obra de teatro "Persona"

15 Diciembre

11 horas Ofrenda floral

Av. Catalunya (Hospitalet)

20 horas Concentración

Plaça Universitat (Barcelona)

Pedro Álvarez, assassinat per un policia a l’Hospitalet.

Ja fa gairebé 17 anys que Pedro Álvarez, un jove treballador nascut a Barcelona, va ser assassinat. Un desconegut, després d’una discussió de trànsit, li va disparar un tret mortal al cap. Els fets van succeir a l’Avinguda de Catalunya de l’Hospitalet en presència de la nòvia de Pedro i d’una acompanyant de l’assassí.

A les poques hores de l’assassinat, un sospitós va ser detingut, Jose Manuel S.F. Se'l va identificar com un agent de policia adscrit a la Brigada de Seguretat Ciutadana. Al cap de set dies va ser posat en llibertat utilitzant com a pretext la falta de proves concloents.

Des de llavors la família i els amics i les amigues de Pedro no hem deixat de reclamar que s'investiguin els fets, que es faci justícia i que, en definitiva, s'apliquin les lleis democràtiques que haurien de defensar a la ciutadania enfront de les violacions dels drets humans elementals. Tanmateix, després de gairebé 17 anys de requerir als àmbits administratiu, polític i judicial que impulsin l’administració de la justícia, aquests no han sabut (o no han volgut) plantar cara, en virtut de l’aplicació de totes les garanties legals, a la resolució de l’assassinat de Pedro Álvarez.

De moment, el crim ha quedat impune i l’assassí de Pedro Álvarez campa a pler, en llibertat, i amb l’única preocupació que el temps esborri qualsevol rastre de la seva responsabilitat, fins que el delicte prescrigui legalment. Enfront d’aquesta indefensió, al costat de l’angoixa, la desesperació i la ràbia, coexisteixen en la família i en els amics i amigues de Pedro l’exigència de justícia i la lluita perquè es condemni al culpable.

Juanjo Álvarez, el pare de Pedro, ha hagut d’anar plantant cara a tot un seguit de denúncies i d’acusacions molt greus que ha interposat contra ell, ni més ni menys, que el presumpte botxí del seu fill. Després de ser aquestes acceptades a tràmit en els jutjats, Juanjo ha estat imputat amb diversos càrrecs per delictes d’amenaces, delictes d’injúries i delictes d’obstrucció a la justícia.

Unit al dolor insuperable que causa la pèrdua d’un fill, més encara quan es produeix en unes circumstàncies tan aterridores, el pare i la mare de Pedro Álvarez han hagut de suportar la inacció de la justícia i, ara, com si es tractés d’un malson que no acaba mai, el presumpte assassí del seu fill es burla d’ells i, fent gala del major dels menyspreus, pretén humiliar-los amb tot tipus d’injúries i emparant-se en tots els trucs legals que se li permeten. Novament, la impunitat, manifestada ara en la vilesa de les agressions infamants i en la utilització de la calúmnia, emparada legalment, com instrument d’atac i defensa jurídica.

Volem manifestar el nostre rebuig més profund a l’arbitrarietat, a la parcialitat, als abusos de poder, als tractaments privilegiats, a les inhibicions, a les renúncies i, en definitiva, a la falta d’investigació i de justícia. Reclamem una justícia igualitària, que tracti a totes i a tots amb la mateixa rasadora, i en conseqüència, denunciem un sistema que dóna suport a la impunitat aplicant criteris de justícia selectius i establint categories excloents: la categoria dels quals són vulnerables a la llei i la categoria dels quals són immunes a ella.

No a la impunitat

Exigim l'esclariment de l'assassinat de Pedro Álvarez

Suport i solidaritat


MÉS INFORMACIÓ A: http://www.plataformapedroalvarez.com/