divendres, 7 de maig de 2010

Concentració dissabte 15 de maig al consulat de Portugal de Barcelona

La secció portuguesa de la AIT va participar en una manifestació a Lisboa en el dia de la "Revolució dels Clavells", el 25 d'Abril, quan va ser enderrocada la dictadura feixista, i com resposta contra l'intent de rehabilitar la figura de l'antic dictador Oliveira Salazar i les creixents agressions dels grups skins nazis a Portugal.

Davant aquesta convocatòria, la policia antidisturbis va tancar als manifestants, atrapant-los, i carregant violentament. Diverses persones van resultar ferides, algunes d'elles de gravetat, i 11 dels manifestants van ser detinguts i actualment s'enfronten a un procés judicial sota condemnes de fins a cinc anys de presó.

La conducta de la policia va ser clarament ofensiva i de gran brutalitat, carregant indiscriminadament sobre els manifestants i transeünts. El fet que totes les sortides del carrer fossin tallades per la policia, sense deixar escapatòria possible, demostra que la intenció no va ser la de dispersar la manifestació, si no la de carregar contra el major nombre possible de manifestants. Els càrrecs contra els acusats només serveixen de coartada per a encobrir i exculpar la violència policial.