dilluns, 24 de gener del 2011

[Nota de premsa] CNT promou mobilitzacions en tot l'Estat contra la imminent reforma de les pensions

· La campanya busca asseure les bases de mobilitzacions més àmplies que plantin cara als atacs contra els treballadors i que possibilitin una vaga general a mitjà termini.

· L'organització es suma als aturs generals convocats pel 27 de gener a Euskadi, Navarra, Galícia i convoca una jornada de lluita Catalunya.

L'última reforma laboral, unida a la de les pensions que té previst perpetrar el govern de connivència amb els sindicats oficials, -que ràpidament han canviat el discurs de la confrontació pel de la submissió a canvi d'engrunes-, suposen el major atac als drets de la classe treballadora dels últims 30 anys.

Ara toca carregar-se el sistema de pensions, tal vegada perquè Espanya és un dels països on menys negoci fa la banca amb els plans de pensions privats, i seguint la política que impera ara que hi ha crisi, ha d'aprofitar-se aquesta excusa d'or per fer que els diners públics passada a ser privat com sigui. Tal vegada, perquè a compte de la crisi, que els Estats han convertit en carta blanca, estem assistint a la liquidació dels pocs drets i cobertura social que teníem els treballadors, en el que és un dels pitjors processos de liberalització de l'economia vists aquí i en la resta d'Europa.

La CNT, tal com ha vingut fent al llarg de la seva centenària història, no es resigna davant la situació actual, -possibilitada en bona mesura per un sistema sindical basat en subvencions i alliberats i incapaç de plantar cara als excessos del Capital- i ha començat una bateria d'actes en tot l'Estat que busquen, en última instància, anar confluint cap a una autèntica vaga general que reverteixi la correlació de forces actual.

Així, en unitat d'acció amb altres organitzacions en aquelles localitats on sigui possible, o en solitari on no ho sigui, la nostra organització crida a la participació en la lluites i accions que es van a realitzar fins al dia 28. Per aquesta mateixa raó, la CNT se sumeixi als aturs generals convocats pel 27 de gener a Euskadi, Navarra, Galícia i la jornada de lluita a Catalunya.

Per finalitzar, entenem que no es tracta només que no ens toquin l'edat de jubilació, ja bastant alta, ni que ens augmentin els anys de cotització sinó que la classe treballadora ha de, en paral·lel, establir una crítica radical al sistema capitalista que ens està col·locant als peus dels sacrosants mercats amb el beneplàcit del govern de torn. Els treballadors hem d'anar asseient les bases d'un profund canvi de sistema per un altre més just i igualitari, un sistema per a les persones i no els diners.

Llistat provisional de mobilitzacions en:www.cnt.es

Més informació sobre el fals debat de les pensions: http://www.cnt.es/noticias/el-falso-debate-sobre-la-crisis-del-sistema-d...

Secretaria de Premsa i Comunicació