diumenge, 3 de juliol del 2011

Acomiadats els treballadors en vaga del Departament de Territori

El passat dilluns 27 de juny, es va comunicar als treballadors de l'Àrea de Gestió d'Infraestructures (AGI) del Departament de Territori i Sostenibilitat, subcontractats per les empreses Serikat i Cast-Info, que serien acomiadats. La secció sindical de CNT en el AGI havia convocat una vaga entre el 20 i el 28 de juny com a protesta per la situació de subcontractació il•legal de treballadors que es viu al Departament.

Fa sis mesos, la CNT va interposar una demanda contra el Departament de Territori per cessió il•legal de treballadors, i va iniciar una campanya sindical per exigir que les autoritats prenguessin una posició clara al respecte. Lluny d'atendre les justes demandes dels treballadors, el Departament ha optat per la línia dura de la repressió sindical. El dia 6 de juny, va traslladar de centre als treballadors de les subcontractes amb afiliats de la CNT, sense modificar les seves funcions i incomplint les condicions del plec, en el que constituïa un clar intent de maquillar la realitat que es viu actualment a l'Àrea de Gestió d'Infraestructures. Aquesta actuació, va motivar l’anteriorment esmentada convocatòria de vaga de la nostra secció sindical.

Ara, el Departament ha decidit traspassar totes les línies vermelles, a través de l'acomiadament dels treballadors de Serikat i Cast-Info, vaguistes o no, sense ni tan sols esperar la conclusió de la vaga. La maniobra de repressió sindical i violació del dret de vaga, és un clar reconeixement de la "perillositat" de la denúncia de la nostra secció sindical, que no s'ha deixat acovardir amb aquestes pràctiques, i que es troba més decidida que mai a prosseguir la seva lluita en contra de la subcontractació i cessió il•legal de treballadors.

Sota la gestió de l'organisme públic CTTI, el Departament de Territori subroga el manteniment de la infraestructura a una empresa que, al seu torn, es limita a portar treballadors mitjançant altres empreses del sector. Aquesta situació ha possibilitat la cessió il•legal de treballadors a través de diferents empreses que es dediquen a formar una cadena de subcontractes, embutxacant-se una important quantitat de recursos públics.

A més de suposar una violació dels drets dels treballadors, particularment greu tractant-se de la pròpia Generalitat, aquesta pràctica de subcontractació i cessió il•legal de treballadors suposa un greu malbaratament de diners públics, que acaba en les arques d'algunes empreses que no compleixen cap tipus de funció més que la de contractar treballadors. Concretament, el concurs de l'Àrea de Gestió d'Infraestructures va ser guanyat per l'empresa amb l'oferta més cara (2.195.907€), amb un cost anual de 81.329€ per treballador, xifra de la qual alguns treballadors no reben ni una quarta part, mentre les subcontractes es reparteixen la diferència.

Per tots aquests motius, la CNT exigeix la immediata readmissió de tots els treballadors acomiadats i adverteix als responsables del Departament, que no serà amb la repressió que es faci callar la lluita dels treballadors de la nostra secció sindical, i que amb aquest tipus de provocacions l'única cosa que aconseguiran és intensificar la nostra campanya i les nostres accions.

Bloc de la Secció Sindical: http://cnt-agites.blogspot.com