diumenge, 30 de gener del 2011

Cicle economia, crisi i gènere. CSO La Tremenda C./Salvador 24-26, Manresa.

Des del CSO La Tremenda us volem convidar al Cicle sobre Gènere, Crisi i economia que es realitzarà els mesos de febrer i març a Manresa (Barcelona).

El proper dissabte 5 de Febrer a les 18:00h, dins el Cicle sobre Gènere, crisi i economia, es durà a terme la conferència "estructura laboral i economia feminista", a càrrec de Carme Díaz, economista i membre de l'equip d'investigació sobre Gènere i cooperativisme de treball en el marc del Màster Oficial en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania.

L'acte tindrà lloc al CSO La Tremenda (C/Salvador 24-26. Manresa).

Organitza: Columna Clitoriana.

divendres, 28 de gener del 2011

CNT-AIT va aglutinar a Barcelona prop de 3000 manifestants en la seva protesta d'ahir

La jornada estatal de lluita contra la Reforma de Pensions va tenir el seu inici
marcada per l'acord entre CCOO-UGT, Patronal i Govern. No obstant això, les
manifestacions i accions d'ahir van demostrar el rebuig important de la societat
a aquesta nova agressió a la dignitat de la classe treballadora.

Ahir a Barcelona, la jornada de lluita va tenir una incidència social destacable.
Durant tota la jornada militants de totes les organitzacions sindicals que
recolzaven la jornada de lluita (CNT-AIT, CGT, IAC, Cobas, COS, etc) van
confluir amb l'activisme barceloní dels diferents moviments socials, coordinats
per l'Assemblea de Barcelona en gran part, en multitud d'accions de protesta per
la reforma de les Pensions Públiques.

D'altra banda la central anarcosindicalista, CNT-AIT de Catalunya, va convocar
una manifestació en solitari a les 19h a Plaça Universitat, que va ser secundada
per prop de 3000 manifestants. Va recórrer el centre de la ciutat comtal fins a
arribar a Correus, on va finalitzar l'acte amb un míting denunciant la reforma
laboral, la de les pensions i animant a l'acció organitzada, sindicalista,
internacionalista i revolucionària cada dia de l'any..

Durant el recorregut es van realitzar diverses accions simbòliques de protesta,
entre d'altres es va penjar una gran pancarta a la façana de Foment del Treball,
la patronal catalana, en la que es podia llegir "Contra les retallades i les
reformes, anarcosindicalisme".

Amb accions com aquesta, els manifestants van voler fer visibles els responsables
d'aquesta nova "catàstrofe social" que ha suposat la reforma de les Pensions
Públiques, i que ha estat pactada entre el Govern de l'Estat Espanyol, la patronal
CEOE i els sindicats CCOO i UGT.

Finalment, CNT vol recordar que la lluita contra la brutal retallada en matèria de
drets socials i laborals que ve patint la classe treballadora no ha cessat. I anima a
la ciutadania en general a no resignar-se i secundar totes les protestes que des
dels diferents moviments socials i organitzacions sindicals es vagin convocant en
les properes setmanes, com les que té previst continuar la central
anarcosindicalista.

CNT recolza la vaga general convocada per la USI-AIT a Itàlia

Des del Secretariat Permanent de la CNT volem mostrar la nostra solidaritat i suport als companys i companyes de la USI-AIT, que han convocat vaga per avui dia 28 a Itàlia; una mobilització de tots els sectors productius del país contra les lleis i acords entre els sindicats, el govern i els empresaris que aspiren a limitar la llibertat de vaga, negociació i representació;

- Contra totes les lleis, presents i passades, dirigides a reduir els salaris dels treballadors i a empitjorar les seves condicions de treball;

- Contra qualsevol intent de carregar, solament sobre els treballadors, les conseqüències de la crisi econòmica, mitjançant el retard en les jubilacions i la congelació dels salaris en relació amb la inflació;

- Per majors increments en pensions i salaris, independentment de la productivitat, i ingressos i serveis garantits per a tots, recuperació dels diners de l'evasió d'impostos i els beneficis empresarials;

- Per la fi de la despesa en defensa i seguretat i de la lògica guerrera; els diners estalviats en cessar en aquestes despeses inútils hauria d'utilitzar-se en la creació de noves ocupacions;

- Per la fi de tot tipus d'ocupació temporal i de la contractació de tots els treballadors temporals i aquells pagats sota corda amb contractes permanents;

- Per alliberar el permís de residència de la seva dependència pel que fa al contracte de treball, per l'anul·lació del paquet legislatiu sobre seguretat i pel tancament dels CIEs (antigament CPTs).

Per tant, i com a membres solidaris de la mateixa internacional, la *AIT, fem nostres les anteriors reivindicacions de l'organització germana i els desitgem la consecució total dels seus objectius en aquesta jornada de lluita.

La solidaritat obrera no coneix fronteres!

Visqui la Internacional i visqui la lluita de la USI-AIT!

28 de gener de 2011

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CNT

Nota de Prensa La CNT Salió a la calle el 27-E en todo el estado

· La CNT rechazó con contundencia la avalancha de recortes sociales del Gobierno y se sumó a la Huelga General en aquellas Comunidades donde se había convocado.

· La organización movilizó a sus sindicatos en todos los puntos del país, haciendo patente su crítica y su protesta contra lo que considera uno de los mayores retrocesos sociales en nuestra historia reciente.

Tanto durante la jornada de ayer 27 de enero, como en los días previos, la Confederación Nacional del Trabajo salió a la calle en múltiples localidades con el objetivo de visibilizar su rechazo más tajante a los recortes sociales que durante los últimos tiempos viene aplicando el gobierno del PSOE.

Así, en aquellas Comunidades Autónomas donde se había convocado Huelga General (Galicia, Cataluña, Euskadi y Navarra), la CNT apoyó dichos movimientos de forma activa, participando en piquetes durante la mañana y convocando diversas manifestaciones por la tarde: en el caso de Galicia, la organización participó en la manifestación unitaria de Compostela, que sumó a más de 4000 personas. También se hizo lo propio en La Coruña, donde los sindicatos CIGA y CNT también habían convocado una manifestación. Por último, tanto en Ferrol como en Vigo hubo también actividad cenetista con motivo de la huelga, tanto en lo tocante a piquetes como en manifestaciones.

En Euskadi y Navarra, donde la CNT se había sumado a la huelga general convocada por la mayoría sindical vasca, fue amplia e intensa la actuación de los piquetes informativos de nuestra organización que se distribuyeron por las diferentes localidades vascas. En la zona de Vizcaya se concentraron principalmente en el cinturón industrial de Durango. Bilbao aglutinó gran parte de los esfuerzos de los sindicatos de la zona, pasando por varios puntos emblemáticos junto a los sindicatos LAB y ELA. También la CNT Guipúzcoa, junto a la de Navarra se han juntado para actos y piquetes por su zona, y al igual que CNT- Vitoria/ Gazteiz, realizaron multitudinarias manifestaciones unitarias en las diferentes capitales de provincia.

En el caso de Cataluña, donde también había convocada una Huelga General a la que se sumó esta organización, la incidencia pasó por la realización de piquetes por la mañana y la convocatoria de una manifestación en solitario por la tarde, convocatoria que había realizado la CNT catalana en su conjunto y que discurrió por las calles de Barcelona, llegando a sumar a miles de personas.

Asimismo, la CNT salió a la calle en otras ciudades, puesto que pese a que la convocatoria de huelga no era extensiva a todo el país, esta central sindical sí entiende que la movilización debe producirse en todas partes por igual debido a la gravedad de los recortes que se están aplicando. De esta manera, en Madrid, Valladolid, Málaga, Córdoba, Valencia, Logroño, Segovia o Tenerife se participó en manifestaciones convocadas por aquellas organizaciones que coinciden en el rechazo a las medidas del gobierno, o bien se convocó en solitario.

También en días previos, en otras localidades como Teruel, Gijón, Zaragoza, Toledo o Ciudad Real, había realizado ya la CNT actos públicos de protesta contra lo que se considera una actitud claramente antisocial y entregada a intereses empresariales por parte del PSOE y los sindicatos CCOO y UGT, que a la postre alcanzaron en el día de ayer un preacuerdo con el

Gobierno en materia de pensiones, fuertemente criticado por la CNT, para quien no cabe plantear retraso alguno en la edad de jubilación ni aumento del mínimo de años cotizados, al llevar la Seguridad Social más de treinta años seguidos en superávit, situación que se mantiene a día de hoy.

Por último, desde la CNT se destaca también que el calendario de movilizaciones diseñado por la organización sindical sigue incluyendo actos para los próximos días, de momento hasta el mes de febrero, aunque la intención de la central es continuar más allá de dicha fecha, de forma que es previsible que vayan surgiendo todavía más convocatorias, especialmente tras el preacuerdo alcanzado ayer 27 entre el Gobierno, UGT y CCOO.

28 de enero de 2011

Secretaría de Prensa y Comunicación.

dilluns, 24 de gener del 2011

Contra la retallada de les pensions. Manifestació el 27 de gener a Barcelona.

[Nota de premsa] CNT promou mobilitzacions en tot l'Estat contra la imminent reforma de les pensions

· La campanya busca asseure les bases de mobilitzacions més àmplies que plantin cara als atacs contra els treballadors i que possibilitin una vaga general a mitjà termini.

· L'organització es suma als aturs generals convocats pel 27 de gener a Euskadi, Navarra, Galícia i convoca una jornada de lluita Catalunya.

L'última reforma laboral, unida a la de les pensions que té previst perpetrar el govern de connivència amb els sindicats oficials, -que ràpidament han canviat el discurs de la confrontació pel de la submissió a canvi d'engrunes-, suposen el major atac als drets de la classe treballadora dels últims 30 anys.

Ara toca carregar-se el sistema de pensions, tal vegada perquè Espanya és un dels països on menys negoci fa la banca amb els plans de pensions privats, i seguint la política que impera ara que hi ha crisi, ha d'aprofitar-se aquesta excusa d'or per fer que els diners públics passada a ser privat com sigui. Tal vegada, perquè a compte de la crisi, que els Estats han convertit en carta blanca, estem assistint a la liquidació dels pocs drets i cobertura social que teníem els treballadors, en el que és un dels pitjors processos de liberalització de l'economia vists aquí i en la resta d'Europa.

La CNT, tal com ha vingut fent al llarg de la seva centenària història, no es resigna davant la situació actual, -possibilitada en bona mesura per un sistema sindical basat en subvencions i alliberats i incapaç de plantar cara als excessos del Capital- i ha començat una bateria d'actes en tot l'Estat que busquen, en última instància, anar confluint cap a una autèntica vaga general que reverteixi la correlació de forces actual.

Així, en unitat d'acció amb altres organitzacions en aquelles localitats on sigui possible, o en solitari on no ho sigui, la nostra organització crida a la participació en la lluites i accions que es van a realitzar fins al dia 28. Per aquesta mateixa raó, la CNT se sumeixi als aturs generals convocats pel 27 de gener a Euskadi, Navarra, Galícia i la jornada de lluita a Catalunya.

Per finalitzar, entenem que no es tracta només que no ens toquin l'edat de jubilació, ja bastant alta, ni que ens augmentin els anys de cotització sinó que la classe treballadora ha de, en paral·lel, establir una crítica radical al sistema capitalista que ens està col·locant als peus dels sacrosants mercats amb el beneplàcit del govern de torn. Els treballadors hem d'anar asseient les bases d'un profund canvi de sistema per un altre més just i igualitari, un sistema per a les persones i no els diners.

Llistat provisional de mobilitzacions en:www.cnt.es

Més informació sobre el fals debat de les pensions: http://www.cnt.es/noticias/el-falso-debate-sobre-la-crisis-del-sistema-d...

Secretaria de Premsa i Comunicació

dijous, 20 de gener del 2011

Llistat de mobilitzacions contra la reforma de les pensions i les retallades socials

La CNT, tal com ha vingut fent al llarg de la seva centenària història, no es resigna davant la situació actual i ha començat una bateria d'actes a tot l'Estat contra la reforma de les pensions. Así, en unidad de acción con otras organizaciones en aquellas localidades donde sea posible, o en solitario donde no lo sea, nuestra organización llama a la participación en la luchas y acciones que se van a realizar hasta el día 28. Així, en unitat d'acció amb altres organitzacions en aquelles localitats on sigui possible, o en solitari on no ho sigui, la nostra organització crida a la participació en la lluites i accions que es van a realitzar fins al dia 28. Por esa misma razón, la CNT se suma a los paros generales convocados para el 27 de enero en Euskadi, Navarra, Galicia y la jornada de lucha en Cataluña. Per aquesta mateixa raó, la CNT se suma a les aturades generals convocats per al 27 de gener a Euskadi, Navarra, Galícia i la jornada de lluita a Catalunya.

Listado en actualización constante. Llista en actualització constant.

20 enero: 20 gener:

- Sabadell: La CNT local convoca concentración frente a la sede de CCOO y UGT. - Sabadell: La CNT local convoca concentració davant de la seu de CCOO i UGT. 19:00 h. 19:00 h. (Rambla, 75) (Rambla, 75)

- Santiago de Compostela: Concentración frente a la TGSS. - Santiago de Compostel: Concentració davant de la TGSS. Llamamiento a la huelga del 27. Crida a la vaga del 27.

- Tenerife: CNT, CoBas, CGT, EA Canarias, FSOC, IC y USO convocan manifestación unitaria, bajo el lema "Contra el Paro y la Precariedad. Trabajo, Derechos y Dignidad". - Tenerife: CNT, CoBas, CGT, EA Canàries, FSOC, IC i USO convoquen manifestació unitària, sota el lema "Contra l'Atur i la Precarietat. Treball, Drets i Dignitat". Salida a las 18:30 h. Sortida a les 18:30 h. desde las inmediaciones del campo de fútbol de Las Delicias (Ofra) y cruzará varios de los barrios de Santa Cruz de Tenerife que están padeciendo en mayor medida las nefastas consecuencias de la crisis capitalista en forma de paro, pobreza y exclusión. des dels voltants del camp de futbol de les Delícies (Ofra) i creuarà diversos dels barris de Santa Cruz de Tenerife que estan patint en major mesura les nefastes conseqüències de la crisi capitalista en forma d'atur, pobresa i exclusió.

21 enero: 21 gener:

- Cornellá: Manifestación de la OTG de Sant Ildefons a la Avenida Republica Argentina, 18:30h. - Cornellà: Manifestació de l'OTG de Sant Ildefons a l'Avinguda República Argentina, 18:30 h. Convoca: Assemblea social i sindical unitaria del Baix Llobregat Convoca: Assemblea social i sindical unitària del Baix Llobregat

- Zaragoza: Concentración frente a la sede del PSOE local, en la calle Conde de Aranda 138. - Saragossa: Concentració davant la seu del PSOE local, al carrer Comte d'Aranda 138. 19:00 h. 19:00 h.

22 de enero: 22 de gener:

- Barcelona: Manifestación unitaria Pza. de Sants 17:00 h. - Barcelona: Manifestació unitària Plaça de Sants 17:00 h. Convocan organizaciones sociales, políticas y sindicales de la localidad. Convoquen organitzacions socials, polítiques i sindicals de la localitat.

- Ciudad Real: la CNT local convoca manifestación 11:00 h. - Ciudad Real: la CNT local convoca manifestació 11:00 h. Pza. Terreras – Pza. Pilar. Pl Terreres - Pl Pilar.

- Sestao: CNT-Bizkaia convoca manifestación (12:30h. Kasko Plazan). - Sestao: CNT-Bizkaia convoca manifestació (12:30 h Kasko Plaça). Llamamiento a secundar la huelga del 27. Crida a secundar la vaga del 27.

- Toledo: La CNT local convoca concentración en la plaza de Zocodover a las 12:00 h. - Toledo: La CNT local convoca concentració a la plaça de Zocodover a les 12:00 h.

- Valladolid: Manifestación contra la reforma de las pensiones y por la Huelga General. - Valladolid: Manifestació contra la reforma de les pensions i per la Vaga General. El acto tendrá lugar a las 19h desde la Plaza del Carmen (Delicias). L'acte tindrà lloc a les 19h des de la Plaça del Carme (Delícies). Convocan: CGT, CNT y Bloque Obrero. Convoquen: CGT, CNT i Bloc Obrer.

25 de enero: 25 de gener:

- Gijón: CNT, SUATEA, CGT y CSI convocan manifestación unitaria contra los recortes sociales. - Gijón: CNT, SUATEA, CGT i CSI convoquen manifestació unitària contra les retallades socials. Salida Plaza L´Humedal a las 19:30 h. Sortida Plaça l'Aiguamoll a les 19:30 h.

- Santiago de Compostela: Concentración en Praza do Toural. - Santiago de Compostel: Concentració a Praza do Toural. Llamamiento a la huelga del 27. Crida a la vaga del 27.

26 de enero: 26 de gener:

- Tarrassa: La CNT local convoca concentración frente al Ayuntamiento, 18:30h. - Terrassa: La CNT local convoca concentració davant de l'Ajuntament, 18:30 h.

27 enero: 27 gener:

- CNT se suma a la huelga general en Euskadi, Navarra, Galicia y convoca jornada de lucha en Cataluña . - CNT se suma a la vaga general a Euskadi, Navarra, Galícia i convoca jornada de lluita a Catalunya.

- Barcelona: Manifestación regional de la CNT catalano-Balear en Plaça Universidad, 19:00 h. - Barcelona: Manifestació regional de la CNT catalano-balear a Plaça Universitat, 19:00 h

29 enero: 29 gener:

- Palma de Mallorca: Manifestación unitaria “Contra la reforma laboral, la treforma de las pensiones y contra la prolongación de la edad de jubilación a los 67 años”. - Palma de Mallorca: Manifestació unitària "Contra la reforma laboral, la treforma de les pensions i contra la prolongació de l'edat de jubilació als 67 anys". CNT, CGT, Maulets, Endavant y Frente solitario hacen un llamamiento a asistir al recorrido entre Séscorxador – Plaça d'Espanya a las 18:00 h. CNT, CGT, Maulets, Endavant i Front solitari fan una crida a assistir al recorregut entre Séscorxador - Plaça d'Espanya a les 18:00 h.

dimecres, 12 de gener del 2011

L'Ajuntament de Manresa et/ens roba

27 de gener, vaga general!!!

Durant els últims temps assistim a un debat sobre la necessitat de reformar el sistema de pensions amb el qual s'està emprant un llenguatge deliberatament alarmista (dràstics descensos del superàvit, desequilibri en els comptes de la Seguretat Social, etc), una mica que hem vingut veient durant tot l'any 2010, primer referit al balanç de 2009 i després, al finalitzar novembre, també al de 2010. El que per contra ningú ha explicat, és que en l'any 1999 no havia cap fons en el qual guardar i rendibilitzar el superàvit de la Seguretat Social, que s'anava segons venia, i no obstant això a la classe política i empresarial llavors li semblava bé el sistema de pensions.

Es segueix retallant també per on sempre: entre els treballadors, en actiu o en atur, i en general entre els més desfavorits. Prova d'això és que mentre, s'han aprovat una sèrie de nous beneficis fiscals per a les empreses, que per a 2011 li costaran a les arques públiques 230 milions d'euros, s'ha acordat eliminar l'ajuda de 426 euros a desocupats sense prestació ni subsidi, s'ha aprovat una pujada de l'IRPF i altra de l'IVA, imposats ambdós que afecten molt directament al conjunt dels treballadors... tot això sense oblidar la Reforma Laboral més agressiva per als treballadors en tota la història recent d'aquest país, en la qual es danya molt seriosament la negociació col·lectiva, s'abarateixen els acomiadaments i es fomenta el treball a jornada parcial amb la precarietat salarial que això implicarà.

I ara toca carregar-se també el sistema de pensions, tal vegada perquè l'Estat Espanyol és un dels països on menys negoci fa la banca amb els plans de pensions privats, i seguint la política que impera ara que hi ha crisi, ha d'aprofitar-se aquesta excusa d'or per a fer que els diners públics passada a ser privat com sigui. Tal vegada, perquè a compte de la crisi, que els Estats han convertit en carta blanca, estem assistint a la liquidació dels pocs drets i cobertura social que teníem els treballadors, en el que és un dels pitjors processos de liberalització de l'economia vists aquí i en la resta d'Europa.

Amb aquesta fi se'ns diu que l'actual sistema de pensions és insostenible. Convé, per tant, aclarir alguns aspectes:

1. Durant les últimes tres dècades les arques de la Seguretat Social no han deixat mai d'estar en superàvit. Dita d'altra forma, durant els últims trenta anys el muntant total reportat en concepte de quotes que paguem a la Seguretat Social ha estat superior a la despesa total efectuat en pensions, subsidis i prestacions de tota classe. En 2010 el superàvit va anar de 11.100 milions d'euros. El Govern va crear en l'any 2000 el Fons de Reserva de la Seguretat Social, en el qual s'ha anat "guardant" una part d'aquest superàvit. En l'any de la seva creació el Fons tenia 604 milions d'euros; en 2009 va arribar els 60.022 milions d'euros.

Segons l'informe anual més recent (2009) de la Direcció general d'Assegurances i Fons de Pensions, depenent del Ministeri d'Economia i Hisenda, el pes del Fons de Pensions espanyol sobre l'economia del país se situa en un 8,1% del PIB, una de les taxes més baixes d'entre els estats que figuren en el mostreig, que inclou majoritàriament països rics. De fet, la mitjana ponderada resultant de totes les taxes del mostreig dóna un 67,1% del PIB enfront del 8,1 de l'Estat Espanyol.

2. Convé recordar que la reforma laboral (35/2010 de 17 de setembre) incrementarà la intermitència de les cotitzacions per a la pensió, a l'incrementar la temporalitat i les trajectòries laborals discontínues (ocupació temporal - atur - ocupació fixa - ERO – atur – ocupació temporal).

Així mateix la tendència de la temporalitat passarà de ser un"efecte edat", (els temporals són joves i arribats a certa edat tendeixen a tenir contractes fixos, estadísticament parlant) a ser un "efecte generació" estenent la temporalitat a qualsevol edat i sector econòmic fruit de les des-regulacions en el mercat de treball, sobretot les recents. El que provocarà que la pensió resultant en el moment de la jubilació sigui de misèria.

3. Tant augmentar l'edat de jubilació com incrementar els anys per a calcular la pensió suposen un clar atac als drets aconseguits pels treballadors al llarg de les seves lluites: la primera opció suposaria dos anys menys de pensions treballant dos anys més (o el que és el mateix: una pèrdua de quatre anys); la segona provocarà que s'incloguin molts trams de les trajectòries laborals discontínues rebaixant la pensió ultima.

4. Amb la reforma busquen doncs, dos objectius: a) retallar el "salari diferit", és a dir la part de salaris pagada per cotitzacions i que és retornada a la jubilació i b) forçar la situació per a promoure la privatització de les mateixes (independentment que s'incentivin per altres vies les privades). En la mesura que la classe treballadora vegi que la pensió pública que li queda és molt baixa, es plantejarà fer-se plans de pensions privats. És per aquesta via lenta per la qual el capital financer pot clavar la dent a una massa importantíssima de capital que estava "fora de mercat" en mans de la Seguretat Social i l'Estat. D'altra banda, no ens oblidem que les pensions privades segueixen sent objecte d'importants desgravaments fiscals des de fa molts anys, i aquests desgravaments mai es toquen.

Les nostres alternatives:

Si arriba a haver problemes de finançament, es podran finançar també amb impostos com en altres països: Impostos al capital financer; eliminar els màxims de cotització per a les rendes altes (fent una redistribució més justa de la renda) i abolir els desgravaments per sistemes privats de pensions. Fomentar la incorporació de la dona al mercat de treball (per exemple millors baixes de maternitat/paternitat), amb una taxa similar a la d'altres estats europeus, el nombre de cotitzadors augmentaria.

A més de les mesures a curt-mig termini que hem citat, la classe treballadora ha de, en paral·lel, establir una crítica radical al sistema capitalista que ens està col·locant als peus dels sacrosants comprats amb el beneplàcit del govern de torn. Els treballadors i treballadores hem de seguir la senda de la mobilització i la lluita esbossades el 29-S, que en no pocs llocs i sectors va sobrepassar als tebis sindicats oficials en les seves mobilitzacions per, en definitiva, anar fixant les bases d'un profund canvi de sistema per altre més just i igualitari, un sistema per a les persones i no els diners.

Hem de respondre a aquests atacs, per això, el 27 de Gener, Vaga general! I la lluita, el dia a dia. Mentre els sindicats pactistes CCOO i UGT li fan el joc al govern, la CNT-AIT es posiciona fermament contra la reforma de les pensions, així com de la reforma laboral i la resta de retallades perquè els i les de sempre paguem la crisi dels rics.

CNT-AIT Catalunya i Balears

www.cnt.cat


Quins drets tinc en una vaga?
Hem recollit aquest text d'altres organitzacions sindicals, que pot ser útil per a més d'un.

Els serveis mínims són legals?
Els únics serveis mínims legals són aquells que estan publicats al Boletín Oficial del Estado o al del govern autonòmic que correspongui. En aquest butlletí surt esmentat explícitament el
nom de l'empresa i departament que ha de fer un servei mínim. El Patró, mitjançant una carta, ha de fer esment al punt exacta del BOE que justifica el servei mínim.
L'establiment de serveis mínims fora dels indicats pel govern es consideren un atac gravíssim al dret de Vaga i és denunciable.

El meu cap em pregunta si faré Vaga. Li haig de respondre?
NO. El treballador notifica a la seva empresa que fa Vaga quan no va a treballar. Aquesta
decisió es pot prendre a l'últim moment i no afecta si abans s'havia dit el contrari.

El meu cap em pressiona per a que no faci Vaga. Què faig?
El dret de Vaga és considerat com a dret fonamental dels ciutadans i, com a tal, protegit
especialment per la Constitució. Si algun cap o patró coacciona un treballador per a què
no faci Vaga està cometent un delicte molt greu. Se l'ha d'aturar i denunciar. Posa't en
contacte amb la Secció Sindical de la teva empresa en la que confiis més.

Aquest dia em toca Guàrdia. Haig de fer-la?
NO. En una vaga, legalment, no es realitza cap tipus de treball, sigui l'habitual o el puntual com una intervenció per guàrdia. De fet, un dels mecanismes d'una Vaga és que l'absència de la nostra feina tingui conseqüències als seus negocis. No som prescindibles per la Patronal? No ens tracten com a porqueria o despedeixen a la primera oportunitat? Que comprovin com de prescindibles son els "recursos". Si tens mòbil o portàtil de guàrdia dóna-li a l'empresa o símplement apaga el mòbil les 24 hores de la Vaga.

Les hores que no treballi les hauré de recuperar després?
En absolut. El què sí pot fer legalment el Patró és descomptar els dies de vaga del sou.

I la Vaga, servirà per alguna cosa?
Tot el què hem aconseguit com a treballadors mai se'ns ha regalat. Des de l'esclavisme del s.XIX qualsevol millora ha estat arrencada mitjançant mobilitzacions i lluita dels treballadors a diferents països.
Tot aquest temps hem aturat també innumerables agressions mitjançant la nostra mobilització. De vegades no és suficient i no hi ha garantia assegurada de victòria perquè el rival és molt poderós, però podem tenir una cosa molt clara: Si no lluitem, ens trituraran avui i ens esclafaran demà.
La Història no és només un llibre, és l'evidència de què lluitant recuperem la dignitat i seguretat mentre que no fent res comprem submissió, por i explotació salvatge.

divendres, 7 de gener del 2011

IV Congreso de Trabajador@s de Brasil



Contra el uso ilegítimo de las siglas IWA/AIT

A principios de 1995 una parte de USI (que tenía su base en la ciudad de Roma) intentó llevar USI dentro de una organización llamada ARCA-USAE (vinculada a una coordinadora de sindicatos europeos) junto a otros sindicatos italianos, tanto alternativos como corporativos. El proyecto ARCA duró unos cuantos años y al final fracasó por luchas de poder en su interior.

La mayoría de USI en aquel entonces se opuso a la incorporación a ARCA, consciente de que significaría acabar con la identidad de USI y con su participación en la AIT.

La parte del sindicato que hacía referencia y se reconocía en la sección USI Roma dio lugar a un proceso interno que desembocó en un congreso, que tuvo lugar en Roma en abril de 1996 y que declaró su separación del resto de USI. La parte legítima de USI celebró en cambio su congreso en Prato Carnico en el mes de mayo del mismo año.

En su XX Congreso (Madrid, diciembre 1996) la AIT, después de comprobar las prácticas autoritarias del grupo escisionista del Congreso de Roma, decidió expulsarlos de la AIT, reconociendo al mismo tiempo la USI que había celebrado su Congreso en Prato Carnico como la única Sección AIT legítima en Italia.

A pesar de todo esto el grupo de la escisión siguió usurpando tanto la sigla USI como la de la AIT, creando a la USI-AIT legítima graves problemas en su acción sindical (convocación de huelgas, conflictos laborales etc.).

El grupo escisionista, además de usar arbitrariamente nuestras siglas USI-AIT, siguen teniendo una organización y una manera de actuar en el terreno sindical que no pueden sino definirse clientelares, corporativas, autoritarias y orientadas a delegar el poder a los cargos “cumbre” de la organización (incluso en unas ocasiones apoyaron el partido Rifondazione Comunista romano en las elecciones locales). Todo esto evidentemente no tiene nada que ver con los principios del anarcosindicalismo y de la AIT.

Un ejemplo de los problemas acarreados a nuestro sindicato por esta situación ambigua es que cuando llamamos la huelga contra la guerra en Iraq, junto a otros sindicatos alternativos, USI Coord. Rojinegra envió un telegrama al Ministerio de enseñanza, universidad e investigación, diciendo que USI no había llamado ninguna huelga. La consecuencia de esto fue una confusión enorme entre los trabajadores, puesto que el ministerio difundió una comunicación que declaraba la inexistencia de la llamada de la huelga.


Otro ejemplo son las declaraciones de las cumbres de USI Coord. Rojinegra, en las que anunciaban que votarían a los candidatos del Partito della Rifondazione Comunista en las elecciones locales de Roma.

Por lo tanto queremos comunicar a la hasta ahora llamada USI-Roma, es decir el sindicato que participa en la Coordinadora Rojinegra con las siglas USI / USI-AIT, que la única USI reconocida por la AIT, y por lo tanto que puede legítimamente usar sus siglas, es la que cuyo Secretariado Nacional tiene actualmente (2010) su domicilio en via Bologna 28, Genova, y cuyo actual Secretario Nacional es Guido Barroero, exigiendo que cese inmediatamente de usar tanto la sigla como la denominación IWA/AIT de nuestra internacional, a la que no pertenecen.


La página web de la USI-AIT es http://www.usi-ait.org y http://www.lottadiclasse.it